Harstads trener i eliteseriecomebacket

Ali Pekkala (28). Harstads trener i eliteseriecomebacket

Ali Pekkala (28). Harstads trener i eliteseriecomebacket

Ali Pekkala (28) takket nei til tilbud i en rekke land for å takke ja til Harstad Innebandyklubb.

Pekkala skal inneha rollen som spillende trener for HIBK som går i gang med sin sjuende sesong på toppnivå. Harstad er tilbake i eliteserien etter en strålende sesong i 1.divisjon som endte med opprykk i vår. Nå er klubben klar for å ta i mot eliteseriemotstand i Harstadhallen gjennom hele vinteren.
En nøkkelbrikke der blir Ali Pekkala. Den anvendelige finske spilleren kommer fra byen Saarijarvi og har vært innom klubbene FloorFighters Chemnitz (tysk Bundesliga) og klubbene FBC Turku og SalPa i Finland.
– Jeg har vært i den samme rollen som trener og spiller i Tyskland. Da jeg var der var situasjonen ganske lik den vi har her i Harstad. Der hadde jeg en god gruppe som støttet meg fordi det er utfordrende, men definitivt overkommelig, sier Ali Pekkala.
På veien mot å velge Harstad var en rekke andre klubber på banen.
– Jeg kunne dratt tilbake til Tyskland eller Finland og hadde også andre muligheter i Norge, men Harstad var det beste alternativet.

Gode skussmål
I klubbledelsen er man sikker på at Ali er det rette valget.
– Ali har allsidig bakgrunn fra flere land, og har god erfaring med innebandy på høyere nivå. Vi ønsket en trener som kommer utenfra for å kunne se klubben og spillerne fra et objektivt ståsted. Vi har mye bra erfaring innad i klubben, men ser det som en fordel at noen «utenfra» kommer inn. Ali har fått de beste skussmål, og vi er trygge på at det blir en meget bra løsning for klubben, sier sportslig leder Nicolai Christensen.
Han vil sammen med HIBKs legendariske målvakt Jani Pyykkö hjelpe den finske treneren i en sesong klubben tro på skal bli bra både for de på banen, men minst like mye for supportere og støttespillere.
– Jeg ønsket å være flere år i utlandet etter å ha vært i Tyskland og etter å ha snakket med Pepe Nevasalmi som har vært i mange år i Harstad som spiller og trener var jeg overbevist. Jeg har aldri opplevd den unike naturen i Norge og dette er en flott mulighet til å se mer av den på siden av suksessen jeg håper vi får på innebandybanen. Kanskje jeg får fanget fisk som er større enn den vi har i Finland. Jeg har hørt det er mulig her, sier en smørblid 28-åring.

Anvendelig på banen
På banen kan han bekle både en backrolle og en mer offensiv rolle.
– Jeg håper å bidra i begge ender av banen slik at laget kan få en lang og forhåpentligvis suksessfull sesong. Mine beste egenskaper på banen er pasningsspillet, evnen til å ta avgjørelser, posisjoneringen og vinne dueller. Det håper jeg kommer laget til nytte. Jeg er desidert best når mye står på spill, og det gjør det i eliteserien med HIBK. Å tape er noe jeg hater, og gjennom både å spille og trene laget er målet at vi skal ta en god del poeng.

Kamper i helga
Første mulighet til å se Harstad spille er i helga. Da venter Narvik i to treningskamper lørdag klokken 11.00 og 15.00 i Harstadhallen. Om en uke venter en turnering i Kiruna før serieåpningen mot Akerselva spilles lørdag 19. september.

Les også artikkel på HT.no: – Dette er Harstads trener i eliteseriecomebacket