Latvisk kjempe blir publikumsfavoritt

1348044645_5526

Marcis Berzins (23)

Nesten to meter høye Marcis Berzins (23) er klar for Harstad Innebandyklubb.

Berzins kommer fra den latviske klubben Valmiera, og er tiltenkt å forsterke HIBK på backplass. I Harstad er idrettspublikum vant til store spillere gjennom mange år med byens basketballag. 195 centimeter høye Berzins ruver meget godt i terrenget, og kan avslutte fra distanse. Han er en innebandypublikummet må se opp for.

– Dere vil få se noen harde slagskudd fra langt hold. Å blokkere skudd defensivt er også noe jeg er god på, sier Berzins.

Gode referanser
I Harstad ser klubben fram til å bli bedre kjent med Berzins som har ankommet byen, og vil bli å se på banen i helgas treningsturnering i Kiruna.

– Vi har god erfaring med latviske spillere de siste sesongene, og de referansene vi har fått på Berzins er så gode at vi valgte å gå for han, sier Nicolai Christensen, sportslig leder i Harstad Innebandyklubb.

Treningskamper
Både Toms Kirmuzs og nåværende latviske landslagsspiller Atis Stepans har gjort stor suksess for HIBK.

– Målsettingen er at laget skal gjøre det best mulig. Det jeg har sett av laget så langt gjør at jeg tror vi kan prestere bra, sier Berzins.
Kommende helg venter treningskamper i Nord-Sverige mot Kiruna. Malmberget og Alta. Lørdag den 19. september kommer Oslo-laget Akerselva på besøk til serieåpning i Harstadhallen.