Når idrett er vakkert

Harstad Innebandyklubb spiller – mot alle odds – i eliteserien også neste sesong etter å ha berget plassen i siste minutt.

Dramaet i Harstadhallen med Sveiva som motstander lørdag ettermiddag skal bli vanskelig å overgå. Rune Johansens 3-2-mål 18 sekunder før slutt sendte HIBK fra direkte nedrykk til sikker plass i eliteserien. Og det kom bare halvannet minutt etter at samme mann bommet på straffe.
18 sekunder før sesongen var over, og HIBK kunne vært henvist til spill i den lokale 1.divisjonsavdelinga hadde Mika Heikurainen det overblikket som måtte til. I spill 5 mot 4 fant han Johansen midt foran mål, og det eksploderte på benken, banen og tribunen.
Det var ikke til å tro. Idrett blir ikke vakrere for oss med hjertet i verdens beste innebandyklubb.

Men det kunne gått så galt for HIBK. Ikke lenge før straffeslaget hadde Sveiva noen gedigne muligheter der enten stolpene eller den finske muren, Jani Pyykkö sto i veien. Han drev de rødkledde fra Stovner til vanvidd, som han har gjort i over 10 år som Harstads redningsmann.
Noen sier Jani er over 30 år. Etter å ha sett han spille denne sesongen fastslår vi at det er usanne rykter.
Toms Kirmuzs scoret Harstads første mål, og satte virkelig fyr i håpet om å berge plassen. Solid defensivt spill etter kampplanen til trener Ali Pekkala la grunnlaget for den deilige seieren selv om Sveiva lenge holdt 2-2.

Mange har ment mye om Harstad Innebandyklubb etter at vi rykket opp til eliteserien for ett år siden. Onde tunger har sagt at vi var sjanseløse, og ikke kom til å ta ett poeng. Til dem sier vi: Snakkes i eliteserien 2016/17.

Dette er en prestasjon hele laget, styret og alle som har et hjerte for klubben har sørget for. 5. mars 2016 er en merkedag i en allerede ærverdig klubbhistorie. Vi kan ikke vente på fortsettelsen.