Terje & Harstad Casuals triller terning

Harstad – Sveiva : 3 – 2 (1-0, 1-1, 1-1)

Phhuuuuuuuuhhhhh!!!
Herregud for en match!
Heilt rått av Harstad Innebandyklubb idag. 18 sekunder før slutt sikrer Rune Johansen at Harstad også neste sesong kan oppleve denne eminente og noble sporten på høyeste nivå. Fra sisteplass og nedrykk til trygg grunn…. 18 sekunder før slutt!

«HELL YEAH!» – Karen Degerud

Og Jani Pyykkö…. nok en gang en levende vegg! Norges beste keeper ‘by a country mile’! Legge opp? No Way! Ikke faen at han får lov til det!
Rune… Brenner en straffe, og et par gode sjanser foran mål mot slutten.
Toms, med sår i håndleddet som man ellers ser i blodige badekarscener, sydd med 5 sting i går… utgjort !
Man tenkte på nedrykk, på manglende marginer( igjen!) og på fuck-ups’ene på bortebane.
Og så bankes ballen i mål, og publikum løfter taket i Harstadhallen!!!
Ha-ha, Roger Liavik… du snakker om å priortere feil!
Skal jeg være helt ærlig, noe man må være når man setter sitt navn på noe sånt som dette, hadde jeg null tro på forhånd. Jeg regnet med at dette ville bli et pinlig tap, som ville bekrefte akkurat det ‘hele Harstad’ vet; at laget ikke er godt nok. At en sesong uten særlig å vise til på bortebane, ville bli avrundet med en spektakulært dårlig match. At det, etter ei bortehelg med ca 30 imot, ville fortsette med total ydmykelse.
Derfor var det steike godt å se at gutta virket tent og klar til å gi jernet. Etter det voldsomme slaget i trynet sist helg, med tap mot Nor92 og en sisteplass i serien, reiste laget seg mesterlig!

«Utrolig imponerende at laget klare å holde hodet kaldt hele kampen og ikkje minst løfte sæ etter forrige helg. Va sikker på en kollaps når 2-1 målet ….. kom i hallen.» – Roy Are Ingebrigtsen

Fy faen… FY FAEN!, så deilig!
Sveiva er et godt lag, har vært med blant de beste lagene i alle år. Om man kaster et blikk på landslagsuttaket i begynnelsen av februar, ser man at 5 Sveiva-spillere var tatt ut. Fem!!!
Hadde Jani vært ‘norsk’, hadde han vært selvskreven!
Men vi er veldig avhengig av import-spillerne. Det gror godt i klubben, men det er ennå noen år til man får høste godene av dette på herre-nivå, og det begynner å tynnes i rekkene blandt ‘ekte’ Harstad-gutter.
Så får vi håpe at Anders fortsetter å vokse med oppgaven, at Tom Bakken gidder å holde det gående ei stund til, at Espen gir full gass fremover, at Ole-Petter holder det gående nå når Jani truer med å legge opp, og at Nico slipper å dra på seg ullestene igjen for å hjelpe laget neste sesong. At Erling kommer hjem oftere og spiller seg inn i diskusjonen igjen, at Rune’ne holder motivasjonen oppe til neste sesong.

«Andrerekka har vel kvalitetsmessig aldri vært så nært ei førsterekke i HIBK? SINNSYKT RÅTT!» -Lars Osvaag.

Og at Ali, Marcis, Toms og Mika tar en sesong til, at Steinbakk fremdeles foretrekker snø og slaps og fy og fan fremfor vår i Sør-Norge. Og at vi klarer å hente inn noen flere spillere av kvalitet.
Sveiva hadde bortimot 30 spillere med seg på bortebane, sikkert dobbelt så mange som hjemmelaget stilte med. Tanken slo meg at de stilte med flere spillere enn det var publikummere, fem minutter før kampstart. Heldigvis var salen ganske full underveis .
Takk, Hibk, for å ha laget førsteklasses underholdning i dag. For å ha tatt et steg fremover og kjempet jevnt med flere av landets beste lag på hjemmebane gjennom sesongen. For å aldri gi dere!
Jeg, og mange andre tror jeg nok, er skikkelig stolte av dere i dag!
Anyway, nok sludder fra denne kanten.
Men hvor mange av dere har sett en innebandykamp med bare 5 scorede mål på tre perioder? Undertegnede, med sin teflonhjerne, klare i alle fall ikke å huske noe lignende!
TR

Vi triller terning:

Jani 6+
Banens beste. Juryen i hallen, samt hele panelet gir Jani bestemannsprisen idag.
Helt rått. Roy var så entusiastisk, at han måtte bruke to terninger på Jani!
«Viser igjen hvor viktig det er å ha den beste keeperen i eliteserien.» – Lars Osvaag
«Han hadde nån syke redninge i dag. Bøye mæ i støvet.» – Elisabeth Aspevoll

Ali 5+
1 assist
Sjefen i forsvaret. Hans beste kamp i Harstad-hallen? Djevelsk rolig og stødig med ball og pasninger. Rydder opp i stor stil.

Marcis 4
Ingen mål eller assists fra Marcis idag, men et utall av blokkeringer og ballgjenvinninger. Dette er noe av det aller beste jeg har sett av han. En steike vel-timet formstigning!

Anders 4/ 5
Meget bra av Anders i dag. En sann glede å se på denne lokale spilleren, som er helt sjef i forsvar.
Nå når andre kontinuitets-bærere begynner å dra på årene, er det viktig at Anders fortsetter å ta ansvar på parketten!

Espen 4+
Det beste Espen har gjort i år, kom på sesongens siste kamp. Han har hatt en formsvikt de siste hjemmekampene, synes Terje, men har virkelig hentet overskudd og vilje inn i sesongens siste og avgjørende kamp.

Andreas 5-
1 assist
Frenetisk arbeidsjern. Løper masse. Han er ikke utstyrt med en blendende teknikk, men gjør det enkelt og trygt. Spiller lite på marginer.
«Jobber Steingodt idag!» – Roy Are Ingebrigtsen

Tom 4/ 5
Steady Eddie. Har god arbeidskapasitet, og er en god ‘vannbærer’ for andrerekka -> er lite målfarlig, men gjør jobbene som må gjøres
«Solid forsvarsjobb. Rutinert og god.» – Lars Osvaag

Toms 5
1 mål
Toms skadet seg visst på arbeid på fredag, og på bildet så det ut som arbeidet til en tenåringsjente med dødslengsel. 5 sting skjulte seg under bandasjen på håndleddet. Da er det ikke så rart at skuddene ble litt ufokuserte. Men herre-min-hatt! For en førsteforsvarer. Løper ustanselig fra side til side der fremme,på jakt etter ei feilpasning eller nølende motstandere.
«Kommer til avslutninger selv om han har 3 mann tett på seg. God kamp!» – Vidar Rasmussen

Mika 5/ 4
1 assist
Mika var kanskje ikke så ‘på’ som han pleier, skjønt det er egentlig vanskelig å vurdere. En mer rolig fyr, i alle situasjoner, skal man lete lenge etter. Briljant tekniker, som sender pasninger med oversiden av køllebladet om han finner det for godt. Assist’en til Runes vinnermål.

Rune 5/ 6
2 mål
«Sykt bra. Rett og slett! Han ga alt, og ennu litt meir!» – Elisabeth Aspevoll
Rune hadde altså faen ikke tenkt å spille mot Kjøttvassbotn og Kaldfarnes neste år, det er altså sikkert!
Brente straffe, bommet på et par kolossale sjanser. Men 18 sekunder før slutt avgjorde han kampen, scoringen som gjør at ‘hele byen’ går til sengs med et smil i kveld.

Glenn 4+
Arbeider hardt idag. Får ikke til så mye fremover, men gjør en manns jobb med å hjelpe til å forsvare egen sone.
«Solid forsvarsjobb. Alltid på plass.» – Lars Osvaag

Magnus
Får ingen terningkast idag, han spilte for kort tid. Er jo en turbo, og sprang rundt med Toms opp-ned på ryggen etter kampen.

Såh!
Der var det gjort!

Dagens terningkast, levert av
Karen Degerud – tidligere blodfan av Hibk2, ivrig tidligere Mjødberger. Giftig tunge. Mer enn gjennomsnittlig opptatt av Marcis’ frisyre.
Lars Osvaag – styremedlem, oldboyser. Tidligere Hibk2. Vant til å vurdere kvalitet i jobben på Tine, så nå har han utvidet sitt repertoar til innebandy også.
Elisabeth Aspevoll – Kanskje det nyeste tilskuddet til kjernen. En atletisk jernkvinne som har kastet sitt åsyn over HIBK. Jogger frivillig.
Vidar, Postens fronlinjekjemper. Kjører el-moped i jobben.
Roy Are, globetrotteren/ tullingen som kom hjem til kulden. Har erfaring fra førstelaget, og liker å minne oss på om det! :-)
Terje Rognli – mangeårig referent av Hibk2, og også livet generelt. Nå old-boyser og besser-wisser.

Terje R. & Harstad Casuals

Nr Navn Karen D. Roy Are I. Lars O. Terje R Vidar R. ElisabethA. SUM / snitt
39 Jani 6+ MOM 10 6 6 MOM 6+ 6+MOM 6+ MOM
57 Ali 5- 5 6 5 5+ 5 5+
27 Marcis 4 3 5 4 4- 4 4
15 Anders 4 4+ 5 5/ 4 5 4 4/ 5
86 Espen M 4 4 5 4- 5 4 4+
26 Andreas 4+ 5- 5 4/ 5 4 5+ 5-
10 Toms 5- 4+ 5 5/ 4 5- 6 5
Mika 4 4 6 4+ 5 4 5/4
23 Rune J 5+ 5 6 5+ 5+ 6 5/ 6
22 Tom 4 4 5 4+ 5 4+ 4/5
13 Glenn 4+ 4+ 5 4- 4+ 4+ 4+

Denne tabellen ser MYE bedre ut i Excel!