Harstad Casuals triller terning

Foto: Harstad Tidende

Harstad – Greåker: 0 – 12 ( 0-3, 0-4, 0-5 )

Mixed emotions her, nå.
Et soleklart, udiskutabelt tap.
I motsetning til forrige hjemmekamp, manglet det ikke på vilje eller tæl. Det manglet, however, ferdigheter. Foran begge mål.
Greåker var et nummer for store. Et tosifret nummer for store.

«De kjempa bedre enn på lenge spørr du mæ ?»
~Karen

I det minste var Nico & Vinz erstattet med Volbeat. Det er tross alt innebandy mot søringer vi er vitne til. Går jo ikke an å spille musikk laget av motstandernes omgangskrets  (en vid geografisk generalisering). Og dette er en sport for de aparte av oss, vi som synes det er greit å se Harstad tape 90% av kampene de siste ti årene. Da må vi slippe å holde ut pinglemusikk. Sant?

Greåker er jo ikke et lag Harstad skal slå, normalt. Og som forventet, levde ‘normalt’ opp til sin bruk, som en generaliserende frase man trekker frem når man ikke gidder forklare nærmere.

Det begynte egentlig jævlig bra, og førsteperioden var bortimot årsbeste. Laget var ikke til å kjenne igjen! Nye rekker, større innsats, utur foran mål, 0-3 i trynet. Pause.

Andre periode, 0-4 i trynet. Pause. Også i denne perioden var Fru Fortuna fraværende for Harstads tapre gnu-veltere.

Tredje periode 0-5 i trynet. The End. I tredje periode hadde vel laget gitt opp, og var dyktig slitne av å springe etter disse forbannede søringene!
Ungdommer ble satt inn, Greåker slapp å bli våte på ryggen

«En slett dag på jobben for de fleste som var utpå»
~Tor-Øyvind

Ny coach, ny approach!
Vi har jo lenge savnet samhandling og konsistens i rekkene.
Jeg er jo klar over at Harstad er plaget av skader og tidvis mildt sagt variabelt treningsoppmøte. Spillere fra ‘hele Nord-Norge’ skal trene sammen 3 ganger i uka. Det er ikke bare å hive seg på trikken, eller bussen. Det er dyrt, der er upraktisk og man har tross alt jobb og skole som kommer i veien. Samhandlinga var bare tidvis å se i dag.

Nye rekker, men dette føler jeg er rett vei å gå; ei rekke som inneholder ‘proffene’, som spiller med marginer og har en noe bedre teknikk og hurtigere ballbehandling. De som normalt putter ballen i nota på fantastisk vis.
Og så ei andre-rekke, som består av mer grovt-arbeidende gutter som skal suge opp presset til proff-rekka kommer innpå igjen.

Fantastisk plan, enkel plan, og vi har sett det fungere til en viss grad før. Bare ikke i dag. Jeg håper at Kalle Coach nå tør, og er tålmodig nok, «til å la rekkene finne hverandre og la finnene rekke hverandre». Gi spillerne tid til at samhandlinga får tid til å utvikle seg. Men vi ser på kalenderen og vi ser på tabellen.

«…koffer ikke la alle spillerne spille, om det blir 0-12 eller 0-15 har vel liten betydning?»
~Roger Liavik

Juryen i Harstadhallen fant ut at Pepe var Harstads beste. Hadde jeg vært Ole Petter, hadde jeg furtet. Lenge. Det han viste frem av redninger, dirigering og munnbruk … han stod frem som en redningsmann, selv om sifrene ble stygge. I siste periode hadde vel keeper også mistet litt av gutsen. Innsatsen ble fånyttes, mye som å lense sjarken med ei tesil.

Det er sannelig ikke ofte at man har vært på innebandykamp, tapt 12-0 og allikevel er forsiktig optimist. Håpet om å overleve blant eliten lever ennå hos meg. Men … 0 poeng er et dårlig utgangspunkt, i alle faser av sesongen.

Terje R.

Ukas hjemmekamp skal jo selvfølgelig trilles terning for. Vi er djevelsk glade for at Tor-Øyvind ble med i dag. Og godt å ha Karen med igjen.

Harstad Casuals stiller med følgende terning-trillere:
Tor-Øyvind Larsen:  Har endelig vist ansvar og trillet litt terning.
Kjell Arne Larsen: Mannen med god fysikk og enda bedre peiling på denne nydelige idrettsdisiplinen!
Karen Degerud: Casuals kvinnelige alibi. Ivrig tilskuer, med masse meninger og meldinger!
Terje Rognli: Mannen som ikke tør gå på byen lengre, i frykt for å møte spillerne…
Roger Liavik: Gammel Hibk 2-er, som ofte lå på gulvet og ropte på dommeren. Nå sitter han på tribunen og roper på dommeren.


Vi triller terning:

Ole Petter                        5-
Hans beste kamp på lenge. Samtlige Casuals har han som Harstads beste spiller.  Litt ‘cocky’ etter kjemperedninger, noe som er fantastisk artig.
Kauker og dirigerer i kjent stil.

Ali                                      3/4
Vanligvis ei handfull for motstandere, både fremover og bakover på banen. Ikke spesielt heldig i dag. Ali er en krumtapp, men var kanskje lidende av at motstander spilte et aggresivt forsvarsspill, med press på ballfører fra første stund

«dårligste kampen eg har sett av han.» – Kjell Arne.

Kristoffer                         3+
Et trivelig bekjentskap. Gjorde seg ikke noe mer bort enn de mer erfarne elitespillerne til Harstad.. Kan bli en nyttig tilvekst i andre halvdel av sesongen.
«Friskt pust i den rekka.» – Kjell Arne

Stein Vegard                   3+
Faller litt igjennom på fremspillene, men er jo en jævel på innsats. Stort sett hele panelet berømmer arbeidsviljen hans.

Kalle                                  3
Meh! Sier jeg. Enkle ballmist, glimtvis briljant. Altfor ujevnt, noe som jeg egentlig synes om sesongen hans hittil. Man hadde hørt så mye bra om han, men det vil liksom ikke materialisere seg.
Ble skadet/ ga seg på et tidlig tidspunkt i 2.periode. To laget sitt nærmere i øyesyn fra tribunen

Tom                                  3/4
Igjen viser Tom seg som en fighter. Lagets kaptein gir bestandig maksimalt, men i dag var Greåkringene strået vassere og mer kampvillig.

Mika                                 3/4
En av dem som så ut til å snappe luft mot slutten av kampen, dyktig sliten. Fikk i grunnen ikke til så mye i dag, men er som regel med på det som er av kjappe kombinasjoner.

Toms                                3
Jeg vet ikke hva som er skjedd med Toms. Tydeligvis preget av skaden ennå(?) for i dag ville han ikke scoret om det så sto om livet. Jobber jo knallhardt som alltid, men sluttproduktet var fullstendig fraværende

Rune J.                              3+
Energibunt, som ikke hadde en spesielt god dag i dag. Vi er jo vant med å se Rune der det skjer, men i dag skjedde det liksom ikke noe.

Rune R                        3/2
Observante Kjell Arne så at dommerne diskuterte seg imellom, og konkluderte med at en Harstad-spiller snart ville få en to-minutters. Vi alle tenkte på Rune. Mangler fart, og må bruke andre ‘strategier’ for å kompensere.
«skulle fått sæ ett par 2 min » -Karen D.

Pepe                            3
Ble av juryen i Harstad-hallen kåret til Harstads beste, noe vi i Casuals hever på øyenbrynene av.
Han var langt fra dårligst, men hadde i løpet av noen minutter noen grusomme pasninger inn foran egen keeper. Under press! Selv jeg har lært at slikt skal man ikke gjøre. Bare flaks hindretmer minus i målprotokollen. Ikke at det ville betydd noe, men…

Erling                           4/3
Kom inn i andre periode, og klarte seg bra. Var involvert i et par flotte kombinasjoner, spesielt en mpot slutten som hadde fortjent et poeng. Jeg tror kanskje det ligger noe godvilje bak, men ut fra karakterene til Casuals, er Erling faktisk beste utespiller (uten at jeg tror Erling feirer akkurat det!).

Nr Navn Kjell Tor-Øyvind Karen Roger Terje SUM (-ish)
30 Ole Petter 5 4(bb) 5 5 5 5-
57 Ali 3 3 4 3 3/4 3/4
66 Kristoffer 3+ 3 3+ 3+ 3/4 3+
42 SV 3+ 3 3+ 3+ 3 3+
8 Kalle 3 3 3 3 3 3
22 Tom 3+ 3 4 3+ 3 3/4
47 Mika 3/4 3 4- 3/4 3/4 ¾
10 Toms 3 3 3+ 3 3 3
23 Rune J. 3+ 3 3+ 3+ 3+ 3+
22 Rune R. 2 4/3 2 2 3/2 3/2
78 Pepe 3 3 3 3 3 3
5 Erling 3- 4 4- 3- 4/3 4/3