Harstad Casuals triller terning

Foto: Theodor Karlsen Harstad Tidende

Harstad – Fredrikstad : 5 – 8 (0-2, 1-1, 4-5)

Gidder dere?
Gidder publikum?

“Houston, We have a Problem!» var det en gang noen astronauter som noe bekymret kunne meddele fra månen eller Mars eller noe.

Heldiggriser, tross alt. Harstad har mange, mange flere!

Et av dem er at sekretariatet har byttet ut punk og  agressiv musikk med Coldplay og norsk rap. Hva er det dere holder på med? Nico & Vinz eller Paperboyz, eller hva faen det var for noe, det er jo slikt som søringene liker å høre på!
Stig har tydeligvis mistet makta over spillelista på kampene, for diggbare riff er byttet ut med ettertenksomme, listepopaktige gjesp
Neste gang dette skjer forlater jeg hallen!
Dette er tross alt innebandy, ikke sprangridning.

Det ble ikke sagt mye pent om Harstad på tribunen i dag. Etter å ha levert bortimot årsverste i første periode, der tempoet i laget minnet mye om boccia og curling, lå Harstad under mot et lag vi må slå.
Jeg kan knapt erindre at Harstad hadde en eneste kvalifisert avslutning på mål, og fikk to i trynet. Helt fortjent.
Dersom dette skal fortjene betegnelsen Eliteserie, og Harstad skal fortjene å være med i dette selskapet, forventes faen meg noe annet enn denne bullshit’en her. To lag, som hentet ut av  lokaloppgjøret mellom Kalfarnes og Kjøttvassbotn,  som nærmest konkurrerer om å være dårligst.
Jeg blir oppgitt.

Vi visste på forhånd at dette laget er
a) mulig å slå, for de er ikke noe gode, og
b) nødvendig å slå, for å holde håpet om sluttspillplass, ja endog videre liv på øverste nivå.

Så derfor gjør vi
a) enda ei rokkering på rekkene, slik at tidligere erfaringer og kjemi på banen sammen må startes helt oppatt igjen, og
b) tar seieren godt på forskudd. Det var liksom bare å møte opp og innkassere poengene, uten å bli svett og være nødt til å dusje etterpå.

Og dette betaler man penger for å se på!
100 kroner! Nesten 2 kg smågodt på Europris! Nesten 20 Marlboro Gold!

Rune Johansen startet kampen på benken, og det måtte en skade til for at han skulle komme inn. Og da fikk laget med en gang litt mer energi, som manglet fullstendig på det tidspunktet..

Og Mika startet på ei nykomponert andrerekke. Jeg føler jo at det er sløsing med hans talent, å være limet i ei slik rekke. Han klarte det for så vidt, og var den klart beste i denne rekka. Men vi så jo i siste perioden, da han etter hvert og etter time-out kom inn i førsterekka, hvor mye kjappere og bedre kombinasjonene og pasningene ble levert.

«Også e det heilt galematias og kaste bort kvalitetan tel mika på andrerekka i dag når den fungere så dårlig. Det burde de sett og gjort no med seinest etter første periode.»
~Roy Are

Det er klart; de siste tre målene til Fredrikstad kom fordi Harstad hadde keeperen sittende på benken i et desperat forsøk på å ta igjen ledelsen. Ingen vits å gå på et hederlig tap, der er vi enig.

Men den energien, det som da ble vist av vilje, finesse og innsats… Det var DET vi skulle vist fra starten av. Dette var nesten bare flaut.
Ali Pekkala var muligens Harstads beste spiller, ikke minst fordi juryen ga han den tittelen, men som manager må han ta et par grep. Don’t fix it if it ain’t broken!

Jeg er fullstendig klar over at innebandy er en lite lukrativ sport, og har et totalt fravær av groupies, privatfly og penger. Alle spillere må prioritere jobb og i enkelte tilfeller familie. Men det må være mulig å bruke de ressursene man har på en bedre måte. Og blø litt!

Dette gidder jeg ikke bruke særlig mye tid og penger på. Og vi er flere som tenker likt om dette!

«Blir vel en kamp om å berge plassen i år igjen»
~Vidar Rasmussen
Øyvind Kaarbø, HT’s eminente sportsjournalist får avslutte dagens referat:
«Kampen: 80-20 i ballinnehav, men hva hjelper det når man legger sin elsk på ballen og må kjæle med den før den sendes videre? Fredrikstad med taktisk og fortjent seier. Drillo trente byens fotballag en stund, og ville vært stolt over innebandylaget også: stram defensiv organisering, hurtige overganger i lengderetning, og få touch»

Vi håper at mannskapet bruker tida til neste hjemmekamp på tanker om å reise kjerringa og gi motstander litt juling!
Terje R.

Ukas hjemmekamp skal jo selvfølgelig trilles terning for. Erfarne folk, i tillegg til en meget erfaren «gjeste-terning-triller».
Harstad Casuals Stiller med følgende terning-trillere:

Roy Are Ingebrigtsen: Mannen med sine meningers mot!

Kjell Arne Larsen: Mannen med god fysikk!

Vidar Rasmussen: Mannen med Superb 4×4 (misunnelig, jeg ja!)

Lars Osvaag: Mannen fra styret!

Terje Rognli: Mannen med muffins! Og Saab 9-3.

Øyvind Kaarbø: Mannen med journalisterfaring fra Harstads mangfoldige sportsarenaer.

 

Vi triller terning:
Jani                          4-
«mange gode redninger, men ville på topp dag reddet et par av baklengsmålene. Får lite eller ingen hjelp på flere baklengs» Ø.K
Ali                                               4+
Harstads beste spiller i dag. 3 assister og generelt en vanskelig jævel og bryne seg på

Anders                                     3+
Greit nok defensivt. Lite kreativ med ball og derfor ingen trussel eller døråpner

Stein Vegard                         2/3
«lå mye å sprella på golvet i dag.. prøver på maange dødfødte skudd når han har forsvarer 30 cm forann sæ. Sjansen på å bli blokkert da =99,9999%» (RAI)

 

Kalle                                          3-
Klarte ikke sette noe preg på noe som helst. Virket treg og lite inspirert i dag.
«Frustrerende dag. Brukte to perioder, minus 10 sekunder, på å treffe mål. Rotet mye med ball og fikk ikke fart på den. Da kunne Fredrikstad stå og vente foran egen boks» ØK

Tom                                           3-
«Hvor ofte scorer tom? Ikke ofte! Ellers vinner han en og annen duell og jobber alltid helhjerta tilbake.» RAI
«En av få som prøvde å dekke keeper for å gjøre redningsoppgaven vanskeligere». ØK

Mika                                          4-
«God med ball, trygg defensivt, sikre og harde pasninger. Kastet bort egenskapene sine med to perioder på feil rekke» ØK
«Burde startet på førsterekka. Setter fart i spillet på 1. rekka umiddelbart når han bytter rekke.» VR

Rune J.                                     4/3
Jobber som en helt, og virker å gi jernet og være påslått. Synd han ikke startet, da kampen hadde hatt godt av energien hans fra start.

Toms                                         3-
«Får for innsatsen og de utallige overgangene han stoppet med sin hurtighet. Offensivt tror jeg aldri jeg har sett han så svak» RAI
«Ørtogfjørti balltap og lite venn med kula. Dårlig balltempo. Ingen effektivitet i spillet og er denne gang lett å forsvare seg mot.» ØK

Rune R                                   2
«Forsøker demme opp og være kriger. Slet med å komme i press og involvert i duelltap før et par av målene i mot. Pluss for å ha skyflet Fredrikstads kaptein over vantet etter at sistnevnte hadde taklet Sander ut av banen. Viktig at noen står opp for lagkamerater.» ØK

Christian                      2-
Slet med å markere seg. Vi ventet forgjeves på ei Zorro-scoring, men sliter med å huske at han i det hele tatt fikk avsluttet mot mål.

Sander                        2

«Har ikke elitetempo inne (vel, det sliter nok flere med trass i en kamp UTEN tempo). Ærlig jobb. Tør holde på ball og lar seg ikke stresse – det er bra av en unggutt på dette nivået. Nær scoring.» ØK
«du ser at han har veldig lyst til å få til! Men blir bare nesten når han får ballen. Blir for svak fysisk i duell-spillet» RAI

 

 

Nr Navn Kjell Lars Roy A Vidar Øyvind Terje SUM (-ish)
39 Jani 4- 3 3+ 3+ 4- 4 4-
57 Ali 4 4 4 4+ 5 4+ 4+
15 Anders 3 3 4 3+ 3 3- 3(+)
42 SV 3 2 2- 3 2- 3 2/3
8 Kalle 3 3 3- 3 2 3 3-
22 Tom 3 3 2/3 3 2/3 3 3-
47 Mika 4 3 4 4+ 4 4- 4(-)
10 Toms 3- 3 3 3 2 3- 3-
23 Rune J. 3+ 3 4 4+ 4 3/4 4/3
22 Rune R. 1/2 2 1 2- 2 2- 2
20 Christian 2- 1 2- 2 2/3 2- 2-
9 Sander 2 3 2 2 2 2/3 2