Terje triller terning: Nor92 kampen

HIBK – NOR 92: 7-5(3-1) (1-2)(3-2)

Dæven, kor artig!!!
Endelig en seier til HIBK. Fortjent. Kampen som måtte vinnes, ble en sliteseier. Nor 92 står fortsatt uten poeng, mens HIBK nå har 4! Med en matchvinner i begge ender av laget, er det et hardtarbeidende gjeng som vinner kampen. Aldri en spesielt velspilt kamp, og aldri en kjedelig kamp.
Publikum var nærmest i ekstase; endelig en seier.

Første periode var  sterk av Harstad. Så jævla typisk at bortelaget scorer mot spillets gang, men Harstad hevet seg eksemplarisk. Men som tilskuer følte jeg meg aldri trygg. Og når Nor 92 starter andre periode med høyt press, som kødder til spillet til Harstad, da kom tvilen. Nor 92 var aldri så langt bak at det ble komfortabelt. Men tredje periode var egentlig god. Man så at gutta var slitne, men aldri så merkbart som mot Gjelleråsen ( da Harstad slapp inn 4 mål på like lang tid som en voksen mann bruker på å urinere etter noen øl.)

Det er kanskje ikke noen spesielt skarp observasjon, men Harstad spiller bedre mot de mindre tekniske lagene. Så lenge motstander ikke spiller med selvtillit, virker det som Harstad opparbeider seg litt. Harstad er best når de kan krige med motstanderne!

Kollektivet skal ha  mye av æren.  Vi var best der det gjaldt mest:

=> Jani i den ene enden, som nekter motstander enkle scoringer.
Toms som jobber godt som førsteforsvarer og bestandig leverer varene foran mål.

Det er ‘importrekka’ som skaper mest, naturlig nok. Andrerekka absorberer press og stress fra Nor 92 på en ypperlig måte, og i dag klarer de å lage en del trøbbel framover på banen også.

Forrige hjemmekamp laget jeg også et referat, men det ble aldri publisert/ sluppet gjennom sensuren. Kjipt, men forståelig. Det var ikke akkurat lystig lesning.
Et Harstad-lag som aldri var med på notene mot Slevik. Men ingen hadde vel forhåpninger om det heller. Det var med hjertet i halsen jeg sendte fra meg terningkastene; Utestengelse, juling, alt mulig kunne blitt konsekvensen. Jeg mener, vi har jo finner på laget!
Men i dag var det andre boller, ja!
For å ikke bli fullstendig ensom som Svarteper, har jeg denne gangen alliert meg med et ‘tribunal’. Vante, herdete tilskuere med et godt øye for det som blir prestert utpå der.
Panelet; bestående av Roy Are Ingebrigtsen, Lars Osvaag, Karen Degerud, og undertegnede. Jonny Tobiassen stemte blankt, for å si det slik.

Vi triller terning:

Jani: 5
Perkele! for en keeper Harstad har i denne mannen!
Som vanlig en game-changer for Harstad. Vanvittig reaksjonssterk og kattemyk.

Ali: 4
1 mål
God kamp av manageren. Trygg med ballen.  Roter seg av og til inn i trengte situasjoner, der han er i overkant rolig og trygg på egne evner.

Marcis: 3
Også Marcis har god teknikk og er samtidig en stor mann. En situasjon han var oppe i; han minte om en hai i full fart inn i en makrellstim. Nor 92 fløy alle veier. Tøft. Men ellers ingen spesielt god kamp. Skadet midtveis i 2.periode.

Anders: 3/ 4
Rydder godt opp i forsvar. Viser lite fremover. Anders tar mer kommando enn jeg har lagt merke til tidligere, noe som trengs i støytene.

Espen: 4-
Roy Are: «Tenk ka han kunne gjort om han hadde vært like følsom med ballen som han sikkert er med den nye dama».  Espen sleit litt med pasninger og teknikk i dag. Vet ikke om det er dama sin feil, men kanskje han fikk litt dårlig selvtillit etter å ha blitt slått tunnel på av undertegnede på siste oldboys-trening?

Christian: 4/ 3
1 assist
Ble kastet inn i ilden da Marcis ble skadet, og klarte seg bra. Man så tydelig at rekka som helhet ble mer ‘disjointed’/ urytmisk da Christian ble introdusert. Det er jo derfor litt rart at han ender opp med bedre terningkast enn Marcis. Men slik er livet; urettferdig. Han hadde dessuten et målpoeng. Klarerte uryddig. Jo mer jeg tenker på det, jo mer tror jeg terningkastet hans er påvirket av at hans mor satt på raden bak / ved siden av oss i panelet…

Andreas: 4(-)
Arbeidsjern. Er ikke direkte målfarlig. Men legger ned mye vilje og svette i løpet av en slik kamp som dette. Om Toms hadde vært lat, ville jeg sagt at Andreas gjorde grovarbeidet for han. Roy etterspør mer spill på/ til Andreas, da han er flink til å finne rom. Har heller ikke avskrekkende mange avslutninger.

Erling: 3/ 4
Jobber som en helt. Lite endeprodukt på han. Vi som husker Erling fra tidligere, samt sett han på trening, vet jo at han har mye mer i kofferten. I dag ble det liksom ikke manifestert, selv om i dag kanskje var den beste anledningen til å vise det?

Toms: 5/6
3 mål, 1 assist
Roy: «Utvilsomt banens beste. Fyren veit kor målet står. Man veit det blir mål lenge før skuddet kommer i gitte posisjona. God med ball, god i alt.»
Toms er Arve Tellefsen med et arbeidsvillig symfoniorkester i ryggen.
Er solid også som førsteforsvarer. Jobber hele tida. Hatten av!

Mika: 5-
1 mål, 3 assister
Helt andre takter enn forrige hjemmekamp fra Mika. Det gjelder for så vidt hele laget, men han har hatt den største form-økningen. 3 assister og 1 mål er mer enn godkjent fra Mika.

Rune: 4+ 
Rune var meget stolt av målet han scoret i dag. «Det beste målet jeg har gjort» sier han selv på facebook i dag. Skulle gjerne vært enig, men jeg så ikke målet. Jeg var nemlig ennå opptatt med å bearbeide skuffelsen etter loddtrekninga.  Rune får i alle fall godkjent i dag, med mål og oppofrende spill. Tar kommandoen når det mangler litt ledelse i rekka. 1 mål.

Tom: 3/ 4
Fikk en periode, for Erling. Markerer seg med en assist og masse trygghet.  Har ennå litt fart i kroppen, så alderen har ikke brutt han ned. 1 assist

Magnus: 4-
Roy: «Jobber steinhardt som vanlig. Den som har overraska mest hittil i sesongen. I dag va litt svakere. Heng sammen med at rekka ikkje fungerte veldig godt i  de 2 første periodan?»
For egen regning må jeg si at han , så vidt jeg kan huske, ennå ikke har løsnet noe skudd på mål. Her har han absolutt noe å jobbe med.

Ja… terningene er kastet, folkens!
Takk til mine meddommere!

Jeg vil bare nevne til slutt, at jeg synes det er utrolig flott gjort at flere førstelagsspillere deltar på treningene til old-boysen, juniorene og 2. og 3.-laget. Det viser at klubben er en sammensveiset og flott gjeng!

Terje Rognli.

 

Nr Navn Roy Are I Karen D Lars O. Terje R SUM
39 Jani 5 5 5 5 5
57 Ali 3 5 4 4 4
27 Marcis 3 3 3 3 3
15 Anders 4 3 2 4/3 3/4
86 Espen M 4 5 3 3/ 4 4-
19 Christian 4-5 4+ 3 3/ 4 4/3
26 Andreas 4 3 4 4+ 4-
5 Erling 4 3 2 4- 3/ 4
10 Toms 6 5 5 5/6 5/6
47 Mika 5 5 3 5 5-
23 Rune J 4 4+ 3 4/5 4+
22 Tom 4 3 2 4 3/4
9 Magnus 4 4 3 4/3 4-