Terje triller terning: Slevik kampen

Harstad IBK – Slevik: 2-15 (0-5, 2-3, 0-7)

Ankom kampen i dag 5-6 minutter for sent, det sto allerede 0-2 på kamptavla, og jeg begynte å ane at det å prioritere bort Liverpool-kampen kanskje ikke var det smarteste.

Som ved siste hjemmekamp, så vi nivåforskjellene på Harstads lag og motstander. En slags dårlig bevæpnet militsgruppe fra en fjellandsby i Afghanistan mot amerikanske jagerfly, palestinske steinkastere mot israelsk opprørspoliti, en labrador mot en bjørnefamilie i dårlig humør… dere skjønner. En kamp mot overmakta. Forskjellene fra siste hjemmekamp, er at Slevik er et bedre lag enn Gjelleråsen. Og at Harstad-guttene har to tunge tap med seg i den mentale bagasjen til denne kampen.
Resultatet var jo at fandenivoldsk-heten fra forrige hjemmekamp var søkk borte. Det ble med anemiske, spede forsøk, som regel anført av Toms Kirmuzs.

Mot Gjelleråsen var det kamp med dødsforakt i blikket, som varte til kreftene tok slutt. I dag var det nesten småpinlig til tider, å se den enorme forskjellen på teknikk, samspill og utholdenhet.
Men det er klart det blir forskjeller på lagene.
Slevik er vant til å kunne hente (og miste) spillere fra lagene i ‘nærområdet’.
Nærområdet til Harstad er Tromsø, Alta, Finland, Sverige. Latvia.
Slevik er vant med god matching hele året, og har bedre oppkjøring mot sesongstart. Å finne god matching for HIBK er ressurskrevende for en klubb med presset økonomi, men gledelig nok en økende rekruttering blant barn og ungdom.
Jeg vil tro det er et bedre sponsormarked sørpå. Det er åpenbare forskjeller på lagenes muligheter til å innhente spillere. Harstad hadde laget klart «ei uke før oppstart», og er dermed ennå i oppkjøringsfasen av sesongen.
Jani, og også Ole P i siste periode, var en mur, sifrene kunne vært langt mer uhyggelige uten god keeper

Harstad hadde aldri noe særlig mer enn to-tre pasninger innad i laget før motstander hadde gjenvunnet ballen. Ekstremt fokuserte på de mindre begavede teknikerne i Harstad-laget, høyt press ved balltap…. Slevik hadde oppskriften på hvordan kneble Harstads offensive spill.

Likevel. Dersom man skal bruke forrige hjemmekamp, mot Gjelleråsen, som en målestokk, var dette langt under pari. Vi triller terning:

Keeper
Jani    4/5
Levende vegg. Tror faktisk ikke noen på Harstad var så aktive som Jani var i dag. Finnes det bedre keeper i Norge? Neppe!

Ole Petter 4
Fikk de siste 12-15 minuttene av siste periode, og gjorde en god figur. Hadde ei ninja-redning der han sparket ballen bort fra øvre hjørne fra sittende stlling. Helt sykt.

Forsvar
Ali  3/4

For så vidt godkjent. Men ser man på forrige hjemmekamp, lyktes han langt mindre offensivt ( noe som for så vidt gjelder samtlige). En av de som har herlig teknikk og vinnervilje.

Marcis   3-
Virket ikke å være påslått i dag.
Fun fact! : Jani har visstnok uttalt at Marcis er den eneste spilleren, noensinne, som har ødelagt gitteret på ansiktsmaska hans med en innebandyball. Sto over sisteperiode, så jeg antar han har noe sand i maskineriet.

Espen   3
Dette har han gjort mye bedre før. Ekstremt godt trent, rask. ‘Bulit like a brick shit house’ som dem sier i England. Men uvanlig mange feilpasninger.

Anders  4/3
Synes Anders kom best ut av det i forsvaret i dag. Virket mer tent enn sine medspillere, gjorde færre feil. Min sidemann (GM) mente han var Hibk’s beste utespiller, men hva vet vel han?

Christian 3-
Ingen god kamp av yngstemann i forsvarsrekka. Ble lettvekter i duellene og noe slurvete fremspill. Har sett ham mye bedre før.

Senter/Forwards
Andreas  3

Synes ikke han lyktes spesielt bra. Er et arbeidsjern, løper mye, men vegrer seg for skudd i et par situasjoner der avslutning var det eneste logiske.

Erling   3-
Usedvanlig ‘dau’ i dag. Hadde noen  brukbare raid, men som resten av laget, plaget av høyt og hurtig press fra motstander

Magnus Lande  3/2
Som forward synes jeg han har lite sluttprodukt. Er rask, men bruker for ofte veien bak mål, heller enn å gå rett på mål for å avslutte. Så også i dag.

Joakim    3/2
Så vidt meg bekjent, hans første kamp for 1.stelaget. Sleit voldsomt med å få noen slags innflytelse i kampen, og mistet ballen fort når han fikk tak i den. Vi som har sett Joakim på trening, og sett hans utvikling, vet at han kan bedre. Mye bedre.

Mika  3-
Mika ser uinteressert ut i utgangspunktet, litt sånn utstudert. I dag la han handling bak sitt ytre. Lyktes sjelden fremover på banen. Litt mer heldig defensivt.

Toms   4
Han er best, er den som skaper noe, er den som blir utvist, er den som scorer. Var selve navet i Hibk’s gode periode i starten av 2.periode. To mål. Ble av juryen kåret til Harstads MOM. Heller ikke Toms lyktes spesielt godt i dag.

Så får vi bare håpe at HIBK skjerper seg jævlig mye frem til neste kamp.
Dommerne får terningkast 3, ene og alene for god humor. Dømme kunne de fanken ikke, og det innrømte ‘the tattooed fella’ underveis. Disse to er nok blant de dommere som hater å ha overnattinger i forbindelse med dommergjerninga, og helst ser at de slipper unna med å ta trikken til kampene.

Be gentle with me! Håper ingen føler seg støtt!