Første ungdomsgjeng i seriespill

Ungdomslaget til Harstad Innebandyklubb spilte lørdag sin første kamp noensinne. Trener Emil Gudmundsen håper det kommer mange flere.

Etter ett år med trening er Harstad Innebandyklubbs lag for aldersgruppen 13-15 år klare for å spille kamper. Lørdag debuterte gjengen i kamp mot Senja. Den endte med tap 1-5, uten at spillere eller trener Emil Gudmundsen fortviler av den grunn.

– Det er forståelig at vi tapte. Dette er vår første kamp, mens Senja har spilt i flere år. Vårt første år trente vi og spilte mot hverandre på laget. Vi var få spillere ved oppstart, men det har kommet flere etter hvert. De fleste har tidligere spilt fotball, noe som gjør at kampen mot Senja ikke resulterte i kjempetap. Fotballferdighetene gjør slik at de blir flinkere til å se rom og ta løp, sier Emil Gudmundsen.

– Kan bli stort  

Til tross for tap, er han fornøyd med den første kampen, og han håper at laget kan fortsette mange år fremover.

– Jeg er stolt over hele laget mitt. Alle har ytet full innsats, og jeg tipper at resultatene kommer etter hvert. Jeg håper at vi kan spille i mange år fremover, fordi det er veldig morsomt å spille innebandy.

Gudmundsen har troen på innebandy, og forteller at det en gang kan bli like stort som fotball.

– Det er flere og flere som kommer på laget vårt, og de fleste synes at det er veldig morsomt. Det er bare noen få stykker som har begynt uten å fortsette. De fleste som driver med en sport fra før, kommer til å mestre innebandy. Vi skal ikke se bort ifra at innebandymiljøet i vårt område en gang bli like stort som fotballmiløet, sier treneren optimistisk.
En drøy uke i forveien var over 200 barn i aksjon i en 8.-klasseturnering i Harstadhallen. Det viser at innebandy har potensial til å bli populært.

Overgikk forventningene

Fredrik Johansen har i mange år spilt fotball, men synes nå at innebandy er morsommere. Han scoret Harstads mål.
– Jeg fikk en lapp fra skolen med informasjon om oppstart av innebandylag. I dag er jeg veldig glad for at jeg prøvde sporten, fordi det er utrolig gøyalt. Vi få som var med siden starten tok med oss venner. Da de fikk prøvd sporten, falt de for den, sier Johansen.

Han ble litt skuffet over tapet, men er glad for at klubben fikk gjennomført sin første kamp.

– Det var utrolig artig å spille den første kampen, og jeg håper på mange flere.

Også Bjarkøys ungdomslag var i aksjon mot Senja, og tapte 0-16. Bjarkøy var med i ungdomsseriespill også i fjor.
FAKTA:

  • Harstad – Senja 1-5
  • Harstadhallen, ungdomsserien 13-15 år
  • Perioderes.: 0-2, 1-2. 0-1
  • Mål Harstad: Fredrik Johansen
  • Mål Senja: Nikolai Brynjulfsen 2, Sondre Eric Johansen, Patrick Holmstad
  • Dommere: Martin Gabrielsen og Anniken Normann

Artikkelen er hentet fra: Harstad Tidende