For en snuoperasjon vi er vitne til!

Foto: Harstad Tidende – Ivar Hjelvik

Harstad – SF Grei 6-5 (2-0)(1-1)(3-4)

For en snuoperasjon vi er vitne til!

Godeste Ritvars ankomst har fyrt opp dette laget på best mulig måte!

Et skikkelig dilemma meldte seg i dag…. Liverpool spilte samtidig som HIBK. Utgjort. Men jeg valgte rett match å se på. For i motsetning til mine kjære helter i rødt, gjorde mine helter i blått jobben i dag.

Om jeg ikke husker helt feil, ble Harstad rundspilt av Grei i forrige sesongs batalje, en kamp der Harstad var drita dårlige. Og tapte 5-10.

Et utdrag fra referatet den gang:
«Masse feilpasninger og enkle feil med ballen skapte tidvis panikk i hallen i dag. Jeg har sjelden sett så mange pudding-avleveringer og veike balltap som i dag. Ubegripelig. Forsvarere som skal sende en enkel tversoverpasning til medspiller, uten stress og press, bommer med pasninga med flere meter. Eller klarer ikke engang å få ballen frem. Juleferien har tydeligvis startet. Som Karen D. sa det; det er tydelig forskjell på hvordan guttene på disse to lagene bruker køllene. Grei hadde god kontroll på ballen, mens Harstad…. not!»

Om man ser tilbake på den kampen, og sammenligner med dagens sterke seier, er det
som natt og dag. Harstad herjet til tider med Grei, som overhodet ikke evnet å skape noe slags spill mot hissige Harstad-gutter. Grei så rett og slett ut som Harstad har gjort så ofte!
Harstad ser pr i dag ikke ut som noen nedrykkskandidat, så det er jo jævlig synd at det har gått på trynet så mye i starten av sesongen.

Men Ritvars skal nok ha mye av æren for det vi har sett etter nyttår. Han ser seg ikke forbalt på å forsøke seg på hele Grei-laget samtidig med fart og driblinger. Litt sånn som Luis Suarez i Liverpool; gi han ballen, og noe vil skje.

Toms har også sett mye sprekere og fokusert ut etter nyttår. I dag putta han 3 mål, og så ut til å ha ligget lenge på lading, for han formelig struttet av energi og innsats i dag.

 

(Om Toms) : «Min MoM. Er «overalt» på banen. 2 mål + mål på straffe.»
– Jonny T

 

Jani fikk bestemannsprisen av juryen i Harstad-hallen i dag. Ikke ufortjent, sett i lys av at han skulle hatt den de to foregående kampene. Men vi i Casuals ser lenger frem på banen i våre valg.  Vi gir MoM til Toms i dag.

I tillegg er det, for en legmann og noldus som meg, spesielt å se at det ofte er angrepsspillerne som spiller trekant bak, mens en eller to backer ligger langt der fremme og venter på oppspill.

Mulig jeg er særdeles lite observant, men tror dette er et relativt nytt trekk fra Harstad-laget. Med å ha disse ballsikre spillerne involvert i oppbygningsfasen, lokker vi motstander lenger frem på banen, og legger premissene for et helt annet spill. Nydelig!

Dagens første-periode var rå! Noe av det ypperste jeg har sett av dette laget. Å gå til pause med en 2-0-ledelse, og samtidig føle at det burde vært flere mål. Nydelig!

Grei fikk overhodet ikke til noe som helst og fikk knapt sydd sammen to pasninger før HIBK overtok ballen og peilet seg inn mot motstanders mål. Fart, presisjon, samspill, guts og oppofrende spill. Kun de to siste der er vanlig, historisk sett, med Harstad-laget.

 

«En slik start på kampen som Harstad har savnet hele sesongen. Fullt trøkk fra start med kraftig duellspill og sinnsyk innsats. Tro hva som skjer hvis de kjører dette presset resten av sesongen…. Er skeptisk til eliteseriespill i 2017/18 men alt er mulig…..»          
– Espen E

 

Og når vi først er inne på Grei:
En gammel kjenning er inne i deres første-rekke: Marko Länsmann!
Denne finske trollmannen, som vi elsket da han var ikledd den blå trøya. I dag var han en hvitkledd, bleik bakspiller. WTF happened?
Fra å være en publikumsfavoritt som hadde ofte hadde publikum i sin hule hånd, til å bli en bakspiller uten særpreg what-so-ever, utenom å peke, da. Han bruker mye tid på å peke og dirigere sine medspillere i stedet for å bevege seg selv. Heldigvis var han i dag på det tapende laget. Og jeg er jammen ikke sikker på at han ville klart å spille seg inn i diskusjonen i Harstad i dag, selv om man ser at mannen utvilsomt er en god spiller. Men vi har Ali til å peke, og han beveger seg jammen meg også!

Artig å se hvor mye dette laget har kommet seg; vi har sett, hele veien i denne sesongen, tegn på bedring, tegn på endring og generelt bedre kamper. Det er ikke så mange lag som direkte herjer med Harstad lenger. Ørkesløse 3-25-tap ser vi stadig færre av på hjemmebane!

 

«Fantastisk kamp ?? sett bort fra de mest inkompetente dommerne æ har sett på lenge ? jævla kjøttgjøka !»
– Karen D

 

Som Karen så vidt berører over her; det virker jo som disse dommerne virkelig misliker kamper de ikke kan ta trikk/ tog/ ‘buss for tog’ til, for de ville visst hjelpe Grei med å holde Harstad unna livet med masse avgjørelser av det bizzarre slaget. Men; Den gang ei. Vi stikker, vi kjemper, vi gir oss faen ikke.

 

«Vi vinner, og tar 3 poeng. Håpløse dommere. Vi sitter og venter på 7-3 målet, det kom aldri.. heldigvis var det 1, og ikke 4 sekunder igjen når vi leder med 1 mål»
– Vidar R.

 

«Dommerne ja….. Jeg har generelt kjeftet mye på dommere i Harstadhallen, og i 100% av tilfellene har det vært fortjent. Men dette var begredelige greier. Overser åpenbare forseelser, pirker på ubetydelige filleting, og har ikke baller til å blåse det det trengs. Det bryter ut heftige krangler blant spillerne utover i kampen, og det er resultatet av inkonsekvent og latterlig dømming. Såkalt Stevie Wonder – dømming»
– Espen E.

 

Nå er det 5 poeng opp til de andre sliterne. Og Harstad ligger ennå øverst på den (lite) gjeve Fair Play-tabellen!

Terje R.

_________
Ukas hjemmekamp skal jo selvfølgelig trilles terning for.

Harstad Casuals stiller med følgende terning-trillere:

Karen Degerud:  Forarget på dommerne. Og det får vi høre!

Espen Iversen Enggrav: Forbannet på dommerne. Og det får de høre!

Vidar Rasmussen: Fortvilet over dommerne!

Terje Rognli: Tror hele dommerstanden er korrupt , og aller helst vil ta trikken til alle elitekampene !

Jonny Tobiassen: Har sikkert en mening om dommerne, han også!
Oppfinner av innebandy-piruetten!

 

Vi triller terning for «Kalle’s Eleven»:

Jani                 5
Betyr mye for dette laget. Reddet et straffeslag. Jeg tar en sjanse, og gir han tittelen ‘Beste keeper i Eliteserien’.

 

Ali                   4/5
Mr Cool.

1 assist. Rolig, rolig, rooolig med ballen. Taper nesten aldri dueller, og er en jævel i dueller ved vantet. Viktig i alle faser av spillet.

 

SV                   4+
Mr Skjegg.
Gjør jobben sin der bak. Er også med fremover, og gjør en god jobb, selv om målpoengene uteblir i dag.

 

Tom                4+
Mr Dependable
1 assist
Tom er ikke den med mest utpreget teknisk repertoar, men har en utpreget fighting spirit. Rutine, vilje og tæl. Det er hva Tom leverer!

 

Mika               4+
Synes han har blitt stadig bedre som senter. Hans mest vellykkede rolle i laget. Slepen teknikk, kan antakelig lage et silkemykt mottak mens han skjenker kaffe til sekretariatet.

 

Kristoffer        4
Ny god kamp av svensken(?). Blir mer og mer synlig i dette laget. Er litt sånn water carrier for rekka. «Like at Kristoffer markere sæ mere i kampen , tok en førr laget og fikk sæ en 2 minutter ? ufortjent selvsagt ?» – Karen D.

 

Toms              5
Mr Målmaskin.
3 mål inkludert en straffeskåring. Overskuddet synes å være tilbake, etter at man har sett en stadig mer oppadgående kurve de siste kampene. «Min MoM. Er «overalt» på banen. 2 mål + mål på straffe.» – Jonny T.
«Scorer 3. mål. Er overalt. Banens beste i dag.» – Vidar R.
MoM for Jonny, Vidar og Espen

 

Tuomo            4/5
1 mål, 1 assist
God kamp i dag. Brente en straffe, etter å ha satt straffene sine i de to foregående kampene. «Trekk for rot med ball og bom på straffe – det straffer seg!» – Jonny T.

 

Pepe                5(-)
1 mål
Dette må være sesongens beste kamp fra Pepe’s side. Virker å være ekstra motivert og tent i dag. Gjør en solid innsats foran begge mål. Terje har han som MoM.
«Veldig god i dag. Scorer 5-2 målet.» – Vidar R.

 

Ritvars             5
1mål, 1 assist
Satan, for en spiller Harstad har sikret seg her!
Er Karen D’s Man of the Match
«Er en trussel for motstanderen hele kampen, og skaper veldig mye offensivt.» – Vidar R.
«Ritvars viser seg som den fantastiske spilleren han er, prøver fortsatt på veldig mye, men denne gangen klarer han en stor del av det ??» – Espen E.
Gir alt, alltid. Teknikk, og fart og skudd og finesser.

 

Samlet

Nr Navn Espen Vidar Karen Jonny Terje Sum(ish)
39 Jani 5 5 5 5 5 5
57 Ali 4+ 4+ 5 4 5 4/5
15 SV 4 4 5- 4 4/5 4+
12 Tuomo 4 4 5- 4+ 5/4 4/5
23 Rune 4 4- 4+ 4 4+ 4
47 Mika 4+ 4 4+ 4 4/5 4+
78 Pepe 5- 5 5- 5 5 BB 5(-)
22 Tom 4+ 4 4+ 4 4/5 4+
21 Kristoffer 4 4 4+ 3/4 4/5 4
3 Ritvars 5 5 5 MoM 5 5 5
10 Toms 5MoM 5BB 5 5+MoM 5 5