Harstad Casuals triller terning

Foto: ØYVIND ASKEVOLD KAARBØ – Harstad Tidende

Harstad – Haugerud 6 – 6 (1-2, 3-0,2-4) 3-2 på straffer!!!

Vel overstått jul og nyttår!

Harstad begynner det nye året med en thriller på hjemmebane. Det er tydelig at ribbe, juleøl og marsipan har vært erstattet av dunderhonning og spinat i jula. Samt mentale flaggstangfrø, for alle så ut som proffer utpå parketten. 3-4 spillere leverte årsbeste ( Dere vet hva jeg mener, jeg er klar over at det bare er gått ei uke av 2017!).

«Fantastisk kamp. Oppe av setet flere ganger,jublende engasjert»
– Karen Degerud

Det har vært en helvetes vanskelig tid for klubben og supporterne. Vi som sitter på tribunen og heier og forbanner, jubler og fortviler…. Vi har sett at det bor mye i dette laget, men at brødskiva alt for ofte har landet med pålegget ned.

Det er ikke bare uflaks. Men et lag med høye skuldre og lav ‘måloppnåelse’ begår både kollektive og individuelle ‘brain fart’s ‘ når  det stormer som verst. Rapporter fra folk som står nær laget og følger treningene fra sidelinja, var veldig optimistiske før sesongstart. Og laget har sjeldent fått så mye juling som forventet i inneværende sesong, enn det som har vært vanlig i tidligere sesonger.

Rapporter før jul kunne fortelle om en god stemning i laget, og høyt treningsoppmøte. Og det ser ut til at det dras med i andre halvdel av sesongen. For dette var en kamp preget av lagarbeid, vilje og ikke minst; dyktighet.

Harstad var det beste laget. Et par svake avleveringer/ dårlige beslutninger blant de bak-spillerne ga Haugerud et par gratis mål, på kontringer.
Etter å ha spilt selv, dog på et nivå som overhodet ikke er sammenlignbart med førstelaget, vet jeg hvor deilig det er å ha en spiller å passe ballen til, og så kan man bare lene seg på kølla og betrakte hans herjinger.

Harstad har tidligere hatt en slik spiller i Toms, som har blitt mindre effektiv og toneangivende i årets sesong (mye grunnet skade, sikkert).

Nå har Harstad fått tak i en ny spiller som skaper åndeløs spenning, med fart, teknikk, vilje og gode avslutninger:

(Om Man of the  match:) «….Ritvars,frisk pust som drar opp tempo og evne å trikse og finte til glede førr folket i hallen»
– Karen Degerud

«Ritvars kan bli Harstads beste spiller etterhvert. Idag ville han litt for mye, ønsket nok å vise seg frem for nytt publikum, men endte opp med å miste ballen altfor mange ganger, hvorav en var direkte etterfulgt av mål imot. Men absolutt en meget god spiller.»
– Espen  Iversen Enggrav

«4-2 målet er klasse da han løper gjennom og forbi 3 mann og setter ballen i mål. Meget god! Hadde han bare vært her fra sesongstart… Kan være den som skal til for å vippe jevne kamper over i seier!»
– Vidar Rasmussen

 

Ritvars Berzins
(Ja, her mangler et par tødler og spesialtegn eller noe over bokstavene, men mitt tastatur kombinert med mitt ustødige forhold til Latvisk setter begrensninger).

Av Juryen i Harstadhallen kåret til Harstads beste. Jeg er ikke direkte uenig, men det var mange som virkelig brettet opp armene i dag.  Det vises også i Casuals sin vurdering av spillerne: 4 forskjellige MOM’s, vurdert av 5 stykker!
Som Jani….. herregud for en keeper!

Lynraske, katteaktige reflekser og en vanvittig rutine ble avgjørende i dag, da Jani ikke var spesielt lett å lure på straffeslagene. Og leverte massevis av redninger underveis. Absolutt en matchvinner, og absolutt en kandidat til Man of the Match!

«Jani i praktslag, over 20 redninger i kampen, og tvang fram fire straffebom. BB»
– Øyvind Kaarbø

 

Tuomo 5+

«Endelig lykkes han! Holder Kalle ute av laget. Jobber steinhardt, og scorer i kampen. Leker seg foran mål og skaper mest trøbbel rundt målet til motstanderen av Harstads spillere.»
– Vidar Rasmussen

Tuomo leverer virkelig varene i dag. Erling gjør sin beste kamp på…2 år(?). Tom er overalt og utgjør en trussel foran motstanders mål.

Harstads rekker virker jevnere nå, enn tidligere sesonger. Denne kampen var begge rekkene like viktige, og like gode offensivt. Lenge siden sist det skjedde… har det hendt før?

Første omgang var en fartsfylt affære , med to gode keepere som gjorde matematikken enkel for sekretariatet. Vi så absolutt hvorfor Ritvars er en spiller som klubben velger å henge håpet på.

Som ivrig tilskuer har jeg ofte forbannet Harstads andre-perioder. Jeg synes å ha merket at laget spiller dårligere når vi skal skåre mål mot nord-enden. Men i dag var andre-perioden fantastisk. Masse flott spill, gode avslutninger. Og null baklengs!

Siste periode ble et lite antiklimaks, rent målprotokoll-messig. Slitne Harstad-bein og hoder slapp Haugerud inn i kampen, og selv om Harstad var fullt på høyde, måtte vi se at Haugerud snappet med seg et poeng.

«Laber og dvask stemning på tribunen idag (bortsett fra et par tilløp til tribunebråk blandt hardbarkede supportere i grupper «kvinner 50+ med pipestemme») Kanskje folk trengte en slik kamp for å få trua tilbake»
-Espen Iversen Enggrav

Og denne overnevnte supporteren supportet Haugerud!
Skjerpings, folkens. Vi må heie frem guttene våre!

«For øvrig gode dommere, slik jeg vurderte dømmingen»
-Øyvind Kaarbø

Det blir sinnsykt spennende fremover. Harstad har kvalitetene. Vi håper på at marginer og selvtillitt gir nok poeng for fortsatt eliteseriespill.

Fanken, i dag var det gøy!

Klem til alle der ute!
Terje R.

Ukas hjemmekamp skal jo selvfølgelig trilles terning for.
Harstad Casuals stiller med følgende terning-trillere:

Karen Degerud: Nyfrisert og fager. Godt fornøyd med egen frisyre. Bein i nesa, sarkastisk som få. Ivrig tilskuer. Er ikke redd for å høres.

Espen Iversen Enggrav: Ikke fullt så nyfrisert, men er visst temmelig fornøyd han også. Espen har mange meldinger i løpet av en kamp, som regel mot dommere.

Vidar Rasmussen: Lite hår og frisyre. Går for raket skalp, og synes å være relativt fornøyd

Terje Rognli: Ufrisert. Berger seg med store mengder voks. Mellomfornøyd

Øyvind Kaarbø: Gjestetriller, med et skjegg som ville fått Krekar til å nikke beundrende. Sportsjournalist som har peiling.

Vi triller terning

Jani                 5+
Hvilken spiller! Den absolutte matchvinner i dag, med 4 strafferedninger og en mengde snarrådige panter-refleks-redninger.
Øyvind’s MoM

Ali                   5(-)
Harstads beste forsvarsspiller, igjen. Fikk muligens kreditert en assist i dag, på et avRitvars mål. Faen veit. Er alltid kok-rolig og kontrollert i det han gjør. Enormt arbeidsområde. «Gjør mye riktige valg, og er smart i spillet. God med ballen. Spiller de andre god.» -Vidar

Anders            4-
Gjør jobben sin der bak. På en dag der det er mange som skinner, er det vanskelig å se Anders bidrag. Men han spiller en god kamp, selv om han blir lite med fremover på banen. Trygg i forsvaret, og har vokst uendelig i inneværende sesong!

Tom                4
Var tydelig sugen og revansjelysten idag. Hva han ville revansjere, vites ikke, men han var absolutt i nærheten av årsbeste. Aggressiv, og velspillende i større grad enn hva man har sett så mye tidligere.

Mika               4+
God kamp av Mika, lenge siden sist han har vist seg frem slik. 1 mål og to assister er fremragende levert!

Kristoffer        4-
Klarer seg meget godt i dag. Virker absolutt å være en spiller som er av rette kaliber for Harstad. Har få avslutninger, men kriger med stort hjerte!

Toms              5
Endelig en opptur for Toms. Denne spilleren vi elsker å se på, når han er god!
Fikk seg et mål, fra egen banehalvdel!,  i tillegg til å sette en straffe sikkert i straffekonk’en. Herlig!
Espen’s MoM

Tuomo            5
Endelig viser han seg frem!
Både assist og mål, samt at han putta to mål i straffekonk’en. Vidunderlig teknikk. Selv har jeg egentlig ikke sett hva som bor i han , før i dag!
Vidar’s MoM

Pepe               4(+)
God kamp av Pepe i dag. Trygg og god, og er overalt. Lar seg ikke stresse, og er flink til å være metrometer i den offensive oppbygginga av spillet.

Erling              4(-)
Endelig!
God kamp av Erling i dag. Virket tent og på hugget. Spilte med større ‘register’ enn hva vi har sett tidligere i sesongens kamper, og forrige sesong. Vi som har fulgt klubben ei stund, er kjempeglad for at Erling er inne i varmen, og viser seg frem. 1 mål

Ritvars            5(+)
For en debut!
2 mål, 1 assist er fasiten etter dagens kamp. Og i tillegg mye moro!
Dette er en spiller vi kommer til å ha nytte av, og glede av!
2 mål, hvorav det ene var et mesterstykke der han gjorde alt selv. Rask som faen, løper som en gærning, og virker å være en hardt tiltrengt vinnerskalle i dette laget. 1 assist
Karen’s MoM
Terje’s MoM ( i sterk konkurranse med Jani. Men siden han er ny og greier….)

Uenig?

 

Nr Navn Vidar Karen Espen Øyvind Terje SUM (-ish)
39 Jani 5+ 5+ 5+ 5+ 5+ 5+
57 Ali 5 5 5 5 5 / 4 5(-)
15 Anders 4 4 4 3 / 4 4- 4-
12 Tuomo 5+ 5 5 5 5 5
4 Erling 4 4+ 4 3 / 4 4 4(-)
47 Mika 4+ 4+ 4+ 4 4+ 4+
78 Pepe 4+ 4 4 4 4 4(+)
22 Tom 4 4 4 4- 4 4
21 Kristoffer 4 4- 4- 4- 4- 4-
3 Ritvars 5 5+ 5 5 5+ 5(+)
10 Toms 4+ 5+ 5+ 5 5- 5