Harstad Casuals triller terning: Fredrikstad kampen

Foto: Øyvind Askevold Kaarbø – HT.no

HIBK – Fredrikstad 4-4 (2-1/0-1/ 2-2) 2-3 på straffer

«Dersom Harstad ikke vinner denne kampen, får SAMTLIGE terningkast 1 i dag, for dette er det svakeste elitelaget vi har hatt på besøk her oppe. Noensinne!» – Roy Are var rimelig bombastisk i sin uttalelse.

Og egentlig er det vanskelig å være direkte uenig. Fredrikstad var ikke gode. Og etter som kampen skred frem, bestemte HIBK seg for å legge seg på samme nivå. Vi herjet med dem de 12-15 første minuttene, men man følte at dette ikke kom til å bli lett.
Import-rekka spilte ikke på langt nær så bra som vi har sett i tidligere kamper. Krumtappen Kizmus, for eksempel, står med en fattig assist på kampskjema når status gjøres opp. Heikurainen ( for all fremtid kalt ved sitt fornavn Mika heretter) misset på enkle mottak. Steinbakk har langt fremskreden skuddvegring.

Keeper Jani hadde egentlig ikke så mye å henge fingrene i, men har vel hatt bedre dager på kontoret.

Så…. Når lagets matchvinnere Jani og Toms ikke har dagen, vises det veldig godt, og laget sett under ett underpresterer.

Positivt i dag: Andrerekka brettet opp armene, og viste seg fram. Anders er leder-materiale, Espen viste teknikk og briljans som han ellers bare får til mot junior- og oldboysspillerne på onsdagstreningene, og Rune var ei handfull der lengst frem.

Mika viser et par vidunderlige detaljer som gir økt hjerterytme, en slik pulsøkning som en plutselig ‘puppeglipp’ kan gi. Magisk. Så hvorfor han ikke evner å ta imot enkle pasninger som selv jeg klarer ta imot… Mystisk.

Og ikke minst; etter å ha kjøpt lodd i 5 år, vant jeg endelig en premie!

Vi berget et poeng, men man sitter med følelsen av at dette var en bortkastet mulighet, både etter ordinær tid og etter straffeslagene, til å ta livsviktige poeng.
Samtidig fikk Fredrikstad med seg to poeng fra kampen, og øker avstanden til sikker plass

Harstad Tidendes Ø. Kaarbø sitter med bildebevis på at den avgjørende scoringen/ straffeslaget til Fredrikstad aldri var over streken. Her tenker jeg det blir overskrifter!

Vel, vel. Stemninga i Harstadhallen var likevel god under kampen, tror ikke spillerne skal klage på manglende støtte.

Panelet for dagens terningkast i dag er noe utvidet siden sist

Vi vurderte å kalle oss Harstad Ultras, men ettersom det er et navn som er både mye brukt og har en negativ ‘klang’ ved seg, valgte vi å gå for Harstad Casuals i stedet :-/

Vante, herdete tilskuere med et godt øye for det som blir prestert utpå der.
Panelet; bestående av Roy Are Ingebrigtsen, Lars Osvaag, Karen Degerud, Vidar Rasmussen, Roger Liavik og undertegnede.

Vi triller terning:

Jani 4-
Jani, fikk du for lite å gjøre i dag?
Syntes nesten det virket sånn. De andre kampene vi har sett Jani, har han hatt mye mer å gjøre, og vært helt konge. Var ikke den matchvinneren vi er bortskjemte med!

Ali 4/3
1 Assist
Ble av juryen i Harstadhallen kåret til Harstads beste. Vi i panelet er vel ikke helt enige i akkurat det, men en grei kamp av vår spillende manager.

Marcis 3+
1 mål
En praktfull scoring fra midtbanen ga +.
Ballsikker som få, men virker som resten av importrekka å være litt avskrudd. Traff på straffen sin

Anders 4
Takket være Roy Ares panegyriske terningkast, blir Anders panelets valg som Harstads bestemann.
Anders vokser med oppgavene, og ser ut til å ta mer ansvar. Et kapteinsemne. Er selve ankeret på andrerekka!

Espen 4-
I dag viste Espen at han kan være like følsom med ballen, i perioder, som han sikkert er med den nye dama (Jfr forrige spillerbørs). Begynte fantastisk, og var lenge banens beste. Midtveis i kampen begynte han å slurve mer, og kom ned på godt gammelt nivå, teknikk-messig! 
Espen er en fantastisk atlet, det skal han ha!
Lars O. mener Espen er MOM (Man of the Match).

Andreas 3
Arbeidsjern. Skuddvegring. Konkurrerer med Magnus om å være lagets minst farlige forward. I flere situasjoner der skudd ville vært det eneste logiske, sentrer han til dårligere plasserte medspillere. Synd.

Erling 2/3
Kom inn midtveis i andreperioden, men kom ikke inn i kampen. Hadde en del småfikserier, men slet med å sette sitt preg på matchen, som innbyttere ofte sliter med. Har mye å revansjere neste kamp!

Toms 3-
1 assist
WTF!!???
Toms pleier å herje med alle han spiller mot. Ikke i dag. En del småfikst, og noen avslutninger. Men fikk lite til å stemme. Publikum pleier å sitte med en forventning om at Toms skal stelle til et eller annet som øker pulsen litt, men nei… dette var som Politiskolen 5.

Mika 3
1 mål
Ingen klarer å se så utstudert likegyldig ut som denne karen, med sitt smått mimikkløse ansikt utpå der. I dag var spillet hans også relativt mimikkløst. Han viser et par ting som vil få juniorene til å dra hjem og øve, mens han gjør andre ting som overbeviser overvektige old-boyser om at de nesten holder nivå.

Rune 4-
1 mål
Energisk av Rune i dag. En av de som virkelig prøvde å utgjøre en forskjell. Spiller oppofrende og er en ‘liten luring’ utpå parketten. Lyktes nesten med et frekt straffeslag. Godkjent.

Tom 3
Dagens kaptein, sikkert forrige gangs også(?). En kamp på det jevne. Maktet ikke oppildne laget sitt til maks innsats i dag. Har en tendens til å få med seg ballen i 50/50-situasjoner, noe som jo er en god egenskap.

Magnus 3
Prøvde ei avslutning i dag, noe som er så uvant at jeg nærmest trodde det var ei feilpasning!
Han er også ekstremt enhands-køllete!
Alle vet jo at ballen skal føres med begge hendene på kølla. Barnelærdom!
Jobber som en gærning, det skal han ha.

Såh!
Der var det gjort!

Dagens terningkast, levert av

Roy Are Ingebrigtsen – Mangeårig utøver av sporten, har vært med på førstelaget for en del år og kilo siden. Har de siste årene vært Hibk2’s bauta, men har hittil i år vært på 1-2 treninger.

Roger Liavik – En ivrig tilskuer. Tidligere spiller på Hibk2, men har fått seg dame og/med sunne interesser, så han har ikke tid til å drive på med innebandy lenger.

Karen Degerud – tidligere blodfan av Hibk2, ivrig tidligere Mjødberger. Stiller med relativt nybarberte legger.

Lars Osvaag – styremedlem, oldboyser. Tidligere Hibk2. Vant til å vurdere kvalitet i jobben på Tine, så nå har han utvidet sitt repertoar til innebandy også.

Vidar Rasmussen – den eneste av oss i panelet som med årene har blitt en BEDRE innebandyspiller!

Terje Rognli – mangeårig referent av Hibk2, og også livet generelt. Nå old-boyser.

Skrevet av Terje R. & Harstad Casuals