Harstad Casuals triller terning

Foto: Theodor Karlsen Harstad Tidende

Harstad – Akerselva : 4-8 (3-3, 0-2, 1-3)

Et nummer for små!

For en avgjørelse å ta for en stakkar, når to av ukas høydepunkt går av stabelen omtrent samtidig.
Men Liverpool bestemte seg for å være gavmilde mot Swansea ( i første omgang, vel og merke), så det var bare å sette seg i Saab’en og spole av gårde til byen.

Rakk akkurat å sette meg ned før Akerselva gikk opp i en 2-0-ledelse, og tenkte at det jammen virket som ei feilprioritering. Nå ordnet det seg jo for Liverpool, men våre lokale helter… de fikk seg en på trynet.

Det var likevel tegn som tydet på at det ville bli en fin ettermiddag i Harstad, og ei opphenting av 0-3 til 3-3 tente håpet om en kanonkamp. Men de sedvanlige andreomgangene, som i mange år har vært generelt horrible, viste også denne gangen at laget har en vei å gå.

Usikkert av hvilken grunn, stod Jani i mål i dag. Som selverklært andrekeeper er han fortsatt dugende og vel så det. Keeperposisjonen er vel den plassen HIBK er best besatt på.

«(Om Jani) Sisteskanse og utgjorde forskjellen på at vi ikke tapte med doble siffer. MOM» ~Karen D.

Vi var usikre på hva Harstad-guttene prøvde på, med mye spill rundt egen forsvarssone. Som for å lokke motstander ut av egen sone. Kanskje det var planen? Hva vet jeg, en middelaldrende novise uten taktiske egenskaper what-so-ever?

Toms var skadet til dagens kamp, og Christian var ikke tilstede (sikkert skadet, han begynner jo tross alt å komme litt oppi åra, han også).

SV e en spiller som jobbe knallhardt å gjør sjelden feil!
~Roger

Erstattere var SV, som på mange måter bare fortsatte der han slapp for lenge siden og ….ja, jeg måtte gni meg i øynene og gråte en skvett: Jukka Laitinen!!!
Herregud!!!

Jeg ble tatt ti år tilbake, til  tida da han og broren Antti herjet som verst, og gledet Harstad-hjerter med intuitive millimeter-pasninger og masse mål. Aj, aj aj…. Det var tider, det. Nedrykksspøkelser avløste hverandre da, og gjør det vel ennå. Men dagens mannskap er alt for godt til å havne i nedrykksstriden, det er jeg ganske sikker på!

Men Jukka har en vei å gå før han når opp til gammel storhet. Han har vel aldri vært rask, og han er blitt noen år eldre. Men også de taktiske disposisjonene hans var litt trege. Brukte den lille tiendelen for mye med ballen, en hjerne som i glansdagene lå flere skritt foran andre. Men dæven, det var moro å se han igjen, og jeg håper at han har fått smaken på elitespill igjen. For en Laitinen vil være gull verdt fremover.

Av og til kommer det perioder der spillet er førsteklasses. Når disse periodene kommer oftere, og av større varighet, kommer hvem som helst til å få problemer!

«Satan, det går fort i svingan her!»
~Terje

Fjorårets møte med Akerselva var ‘ a stroll in the park’ for søringene. I år vant de kanskje med ganske god margin, javel, men Harstad var mere med, og kunne med litt flaks vært nærmere og mer jevnbyrdige.

I tredje periode kastet Harstad nær sagt alt i angrep i et forsøk på å nærme seg Akerselva, men Harstad-guttene var slitne, og kombinasjonene satt ikke like godt lenger.

Våre nye finske spillere vil vise seg å være gull verdt fremover. Gode, tekniske spillere som også jobber som faen når det trengs.

Og Pepe ble av Harstadhallens jury kåret til Harstads beste spiller. Artig, artig!

Dette laget har mye godt i seg, og sluttspillplass bør ikke være utenfor rekkevidde. Akerselva var bedre, men ikke SÅ mye bedre. Det avhenger selvfølgelig av litt flaks. For Harstad har ALDRI hjemmedommere. Blir så forbanna lei av å se kompis-holdninga mellom dommere og lag sørfra. Flirer og fjaser i lag. Tar samme fly opp og ned fra Harstad. Dette er vanskelig å gjøre noe med, det ser jeg. Men vi som er publikummere må bli flinkere til å lage et helvetes leven, noe vi var mye flinkere til før.

Terje R.

 

Årets andre hjemmekamp skal jo selvfølgelig trilles terning for. Harstad Casuals Stiller med følgende terning-trillere:

Roger Liavik: Hissigpropp med fortid i Hibk2. Tidligere innbitt ungkar.
Nå: Er så forelsket (og) på fjellet at han ikke har tid til oss andre lenger.

Karen Degerud: Også av dem som jogger frivillig. Casuals feminine alibi.
Og den som har satt ord på dagens karaktersetting. Finnes vel ingen som har ropt så mye ukvemsord til motstandere. Og venner.

Terje Rognli: Tribunesliter med stemmebånd. Liker å (be-)dømme andre.
Tidligere HIBK 2/ Oldboys ‘er. Har mye til felles med Lars Monsen, bortsett fra de tingene Monsen er flink til.

 

Vi triller terning:

Jani 5/4
Sisteskanse og utgjorde forskjellen på at vi ikke tapte m doble siffer. MOM for Karen

Ali 5
Assist i 1 omgang og scoring i 3 omgang, kjempa hele kampen.
Terje’s MOM

Anders 4
Jobba godt men slurvete i pasningene.

Stein Vegard 4
Imotsetning til hårfestet viket han ikke fra forsvarsjobben ett sekund,
solid !

Pepe 4+
Kom m siste scoring i første omgang, fikk d til å se så lett ut.. slurvete pasningsspill og roper på ‘fokus’ ?!
(Ble kåret til Harstads beste i Harstadhallen, av juryen)

Kalle 5-
Scoringsdebut i dag med 2 kjappe.

Tom 4/3
Hardtjobbende som alltid

Mika 4-
Assist i første omgang, lite bidrag ellers

Tuomo 4+
Skaffet sæ en assist og ei utvisning i første omgang som resulterte i scoring til motstander. Brukte resten av kampen til å prøve å rette opp dette uten videre hell… mye forsøk på mål men mangler d siste ekstra for å få’n inn.

Rune J. 4/3
Jobbe som fan, mye bakover og til en spiss å være. + for å irritere målvakta til Akerselva J

Jukka 3/4
Jobba godt men satt ikke sjansan sine

Erling 3+
Kom inn seint. Rakk ikke å posisjonere sæ så veldig. Roger sier lite spilletid gjør dette vanskelig.

 

Nr Navn Karen Roger Terje SUM (-ish)
39 Jani 5+ 4 5- 5/4
57 Ali 5 5 5- 5
15 Anders 4 4 4 4
78 Pepe 4 4 5/4 4+
8 Kalle 5 5+ 4/5 5-
22 Tom 4- 3+ 4- 4/3
47 Mika 4- 4 4/3 4-
12 Tuomo 4 4 4/5 4+
23 Rune J. 4+ 3+ ¾ 4/3
66 Jukka 4 3+ 3 ¾
42 SV 4+ 4+ 4/3 4
5 Erling 4- 3 3 3+